Over ons

De Schiedamse Reddingsbrigade is een erkende instelling voor zwemlessen en afnemen van examens, en is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) en bij het Nationaal Platform Zwembaden-NRZ. Vele schiedammers hebben bij deze zwemvereniging leren zwemmen en diploma’s behaald.

Nog steeds wordt er door een groot aantal vrijwilligers, met veel enthousiasme en plezier, les gegeven aan groten en kleinen. De jongste kinderen proberen we spelenderwijs en met geduld watervreesvrij te maken om ze daarna de zwemslagen aan te leren. Na het Zwem ABC,  worden opleidingen verzorgd waarin de nadruk ligt op het redden van drenkelingen.

Het gevaar van water ligt altijd op de loer, daarom is het belangrijk dat iedereen de vaardigheden mbt zwemslagen, vervoer- en bevrijdingsgrepen enz. goed leert beheersen. De kwaliteit van de opleidingen staat dan ook hoog in het vaandel van onze zwemvereniging.

Naast de zwemlessen is de Schiedamse Reddings Brigade ook actief bij evenementen op en rond het water. Er zijn mensen van de vereniging preventief aanwezig bij diverse evenementen zoals de brandersfeesten en de intocht van Sinterklaas. Naast mensen op de kant worden hierbij ook vaak onze 2 boten ingezet.