Zwemles

Ons doel is dat iedereen in het water kan overleven en op een veilige manier kan bewegen en recreëren in het waterrijke Nederland.. Dit doel proberen wij op verschillende manieren te realiseren.

Iedereen die kan zwemmen, wordt opgeleid tot zwemmend redder. Onze slogan is immers; ‘Zolang niet iedereen kan zwemmen, moet iedere zwemmer kunnen redden”. Om veilig en met plezier van water te kunnen genieten, is het van belang dat iedereen leert zwemmen. Zwemmen leren staat bij de Schiedamse Reddingsbrigade hoog in het vaandel. Wij bieden de opleiding voor het Zwem ABC. Het Zwem ABC sluit aan bij de vaardigheden die in de huidige tijd nodig zijn, bij het zwemmen in de subtropische zwemparadijzen en bij het recreëren in, op en rond het buitenwater (met uitzondering van zee). Ons instructieteam (m/v) bestaat uit enthousiaste vrijwilligers, waarvan een groot deel beschikt over een erkend diploma zweminstructeur.

De Schiedamse Reddingsbrigade is in het bezit van de licentie Zwem ABC. Deze licentie wordt uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid aan zwembaden en zwem- verenigingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria voor het geven en examineren van het Zwem ABC.
Wij blijven de kwaliteitscriteria toetsen en waarborgen zodat wij de licentie Zwem ABC ook in de toekomst zullen behouden.