Doneeractie.nl en toch nieuwe boten voor de SRB

Onze boten die we momenteel gebruiken voor de beveiliging van diverse evenementen binnen Schiedam zijn ondertussen, na meer dan 25 jaar trouwe dienst, al een tijdje nodig aan vervanging toe. Met veel aandacht en wat extra liefde hebben we ze de laatste jaren in de vaart kunnen houden maar de rek begon er nu toch uiteindelijk wel uit te raken.

Wij hadden de hoop onze boten dit jaar eindelijk te kunnen vervangen, maar de Coronacrisis gooide roet in het eten. Geen evenementen om te beveiligen, dus geen extra inkomsten. De zwemlessen lagen zowel vorig jaar als dit jaar deels stil, dus de financiële reserves moesten worden aangesproken. Helaas is dit ten koste gegaan van de spaartegoeden die waren opgebouwd voor de vervanging van de boten.

Om financieel de crisis te overleven zijn we een doneer actie gestart. Om dit te promoten hebben we een interview gegeven bij Jan Willem TV. Naar aanleiding hiervan is er contact geweest met het Fonds Schiedam-Vlaardingen eo waarin onze brigade en de slechte conditie van onze boten genoemd zijn. Dit heeft ertoe geleid dat we een aanvraag bij het fonds Schiedam-Vlaardingen eo hebben gedaan voor financiële steun voor het vervangen van onze boten.

Enige tijd geleden ontvingen een positief bericht van het fonds Schiedam-Vlaardingen eo waarin is toegezegd dat de aanvraag voor financiële steun ten behoeve van het vervangen van de boten is toegekend.

Geweldig goed nieuws in deze toch nog steeds spannende periode.

Eind vorige maand is onze actie op doneeractie.nl gesloten. Wij willen iedereen bedanken die hierop een bijdrage heeft gedaan. Onze dank gaat ook uit naar al onze leden en oud-leden die een bijdrage naar onze bankrekening en bij de kaartverkoop hebben gedaan.
Al deze bijdragen hebben ons geholpen om de lasten in deze periode te verlichten.

Onze zwemlessen zijn deels weer begonnen, maar we zijn er nog niet. Hopelijk mogen we op korte termijn weer starten met de rest van onze lessen.

Dankzij ieders steun en de bijdrage van het Fonds Schiedam-Vlaardingen voor het vervangen van onze boten zien we de toekomst voorzichtig weer wat vrolijker tegemoet. Met onze dank,

Bestuur Schiedamse Reddingsbrigade